Wie ben ik?

Ik ben Daphne Hoogma – Kool, moeder van 2 kinderen waarvan 1 uitzonderlijk hoogbegaafd. 20 jaar heb ik gewerkt in diverse functies in het ziekenhuis. Omdat mijn jongste zoon vast liep op de basisschool en we niet goed wisten wat er aan de hand was gingen we op onderzoek uit. Na het begaafdheidsonderzoek bleek dat hij uitzonderlijk hoogbegaafd is. Veel van de “problemen”  bleken daarmee te maken te hebben.

Ik wilde graag mijn zoon weer goed in zijn vel zien. We hadden moeite met het vinden van de juiste hulp, vooral omdat aanbod heel versnipperd is over de regio. Vandaar heb ik de zorg achter me gelaten en heb ik me om laten scholen tot talenbegeleider / hoogbegaafdheid specialist.

Uit deze omscholing en onze eigen zoektocht naar passende- hulp en onderwijs is Dit ben IQ, praktijk voor hoogbegaafdheid en meer geboren.

Opleidingsachtergrond

Om een beeld te geven van mijn achtergrond van waaruit ik trainingen, workshops, MRT en individuele begeleiding geef, lees je hieronder de opleidingen die ik heb gevolgd:

Naast deze opleidingen volg ik de twee jarige opleiding tot motorisch remedial teaching omdat een groot deel van de hoogbegaafde kinderen die ik ontmoet “problemen” ervaren met bijvoorbeeld concentratie, nog niet geïntegreerde primaire reflexen, slecht handschrift, onhandigheid, onvoldoende ontwikkelde grove of fijne motoriek etc.

Door deze opleidingen, een praktische aanpak en mijn ervaring als ervaringsdeskundige ben ik in staat een breed aanbod te bieden in mijn praktijk.

Droom

Mijn droom is een centrum in Amersfoort. Binnen de muren van dit centrum alle hulp onder 1 dak om kinderen, ouders en hun scholen te begeleiden. Alles onder 1 dak zodat er geen zoektocht meer is voor ouders om de juiste hulp te kunnen inzetten.